Ingredienser

Lax
500gr ben och skinnfri lax
0.5 dl strösocker
0.25 dl salt
0.5 msk vitpeppar
0.5 dl färsk timjan
0.25 dl blodapelsinjuice (färdig eller från färska apelsiner)

Senapssås
1 msk stark och söt senap
0.5 msk fransk senap
0.5 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
0.5 dl vispgrädde
Lägg i inköpslista

Tillagning

Lax
Frys laxen i minst två dygn.
Blanda socker, salt, vitpeppar och timjan och gnid in det runt om hela laxbiten.
Lägg laxen och all sockerblandning i en påse och tillsätt lite blodapelsinjuice.
Låt grava i kylen i ett-två dygn. Vänd påsen då och då.
Skölj snabbt av laxen och torka den torr.
Skär tunna skivor av laxen och garnera med färsk timjan.

Senapssås
Blanda alla ingredienser i en skål och servera såsen till laxen.